Umbrohutoitude meister Kristi Lehtla jagas 27. mail vaatajatega oma taimetarkust ja ideid ning toredaid retsepte. Töötoa käigus valmisid vaataja silme all hooajalistest toorainetest mõnusad lihtsad road.
Umbrohutoitude meister Kristi Lehtla teab, millist väge ja tervist peidavad endas need kõige tüütumad ja tavalisemad umbrohutaimed. Kolmapäeval, 27. mail jagas ta vaatajatega oma taimetarkust ning pakkus välja mitmeid maitsvaid ja huvitavaid retsepte, mille abil oma kodust menüüd rikastada ja ühtlasi ka tervist turgutada. Otse-eetris toimuva videokursuse esimene tund “Sissejuhtatus metsikutesse maitsetesse ehk umbrohundusse” on kõikidele osalejatele TASUTA ja järelvaatamiseks KÕIGILE!
Esimeses tunnis räägikisime:
- miks kasutada metsikuid/algupäraseid taimi
- millal, kuidas ja mida kasutada ehk ülevaatlikult looduse aastaringist ja erinevate taimede ja puude kasutamisest toidulaua rikastamiseks
- kuidas, kus ja millal korjata, kuidas säilitada ja konserveerida
Töötoa käigus valmis vaataja silme all hooajalisest toorainest paar lihtsamat rooga.
Uuri ja proovi ka Kristi Lehtla retsepte: “Metsikud maitsed I: umbrohi ei hävine – ole sama sitke, terve ja võimas nagu väekas naat”, Metsikud maitsed II: õrn kannike peletab depressiooni ja toob nii õnne kui tervist ja “Metsikud maitsed III: nõges tugevdab verd, sisaldab külluslikult vitamiine ja on võimas afrodisiakum”, Metsikud maitsed IV: selgeltnägemise võimeid suurendav vitamiinirikas võilill toetab maksa tööd ja parandab verd.
Vaata ka tema facebookilehte Võilillelaps