Ava külgmenüü

Turguta oma tervist pärast pikka talve või haigusi keefiri ja smuutidega

Smuutikuninganna Eelika Maranik õpetab, kuidas teha ise kasulikku ja tervist turgutavat veekeefirit ning maitsvat hibiskismuutit.

Minu jaoks on keefir nostalgiline rännak tagasi lapsepõlve Nõukogude Eestis 1980. aastatel ja 1990. aastate algul. Sel ajal valmistas minu armas vanaema ise hapupiima ja petti. Jogurtikultuure ei olnud meil sel ajal saadaval ja oli puhas vedamine, kui keefirit sai osta poest, kus riiulid olid enamjagu tühjad. Aga vanaema sõbranna ja naaber, vanatädi Maria tegi keefirit ise.Kui olin 4-5-aastane, pudrustasin ise aedmaasikaid, mustikaid, musti sõstraid, vaarikaid ja muid maiuseid vanaema aiast ning lisasin keefirit, hapupiima või petti. Mõnikord saime naabri, minu lapsepõlvesõbranna Kiti vanaisa Riku mesitarudest mett.

Ilma kontota saate ühes kuus lugeda kuni 5 tasuta artiklit. Selle artikli edasi lugemiseks logige sisse või liituge Alkeemiaga luues endale tasuta konto.