Tahtmata ühelegi taimele liiga teha, toon siiski eraldi välja kolm:
Küüslauk
Küüslauk on supertoit, mille heade omaduste üleslugemiseks tuleb pikalt aega võtta. Lisaks bakterite-, seente-, parasiitide- ja viirustevastasele toimele on küüslauk ka võimas looduslik antibiootikum ja seda ilma vähimagi kõrvalnähuta. Iga päev värsket küüslauku süües hoiad viirused kaugel ja keha terve.
Punane sibul
Punane sibul on minu toidulaual igapäevaselt ja soovitan selle imelise tervendaja kindlasti oma menüüsse lisada. Punases sibulas on palju kasulikke ja vajalikke mineraalaineid, vitamiine ning happeid. Punane sibul on maheda maitsega, seega sobib ka toorelt toidule lisada.
Ingver
Ingver soojendab keha, võtab ära valu (eriti reumaatilise) ning tugevdab ja tervendab hingamiselundeid. Ta on hea kurguvalu, oksendamise ja iivelduse puhul, eriti raseduse ja reisimise ajal. Muide, ingveril on veel üks suur eelis – tal ei ole mingeid kõrvaltoimeid. Peamiselt ergutab ingver kogu immuunsüsteemi ja vereringet ning tõhustab seedimist. Ingver sobib ideaalselt soolastele toitudele.
Immuunsüsteemi tugevdavad paljud taimed. Näiteks leedripuumarjad ja jõhvikad sisaldavad antioksüdante, millel on põletiku- ja viirustevastased omadused. Minu praktikas on ülitõhusat mõju tõestanud jõhvikatest, meest, küüslaugust ja ingverist tehtud imesegu, mida hoitakse külmkapis ning mille tarvitamine viirusteperioodil on aidanud tervena püsida ka siis, kui kõik ümberringi lebavad tõvevoodis.
Kuigi rohkem räägitakse D-vitamiini positiivsest mõjust luudele, tasub meelde tuletada ka seda, et D-vitamiin mängib üliolulist rolli meie kaasasündinud immuunsüsteemis. Inimesed, kelle D-vitamiini tase on kõrge, haigestuvad harvemini viirushaigustesse. Samuti on D-vitamiinil ülioluline roll autoimmuunsete protsesside korrastamisel. Talvise vähese päikesevalgusega Eestis tasub igapäevaselt oma organismi rõõmustada kvaliteetse õli baasil tehtud D-vitamiini lisandiga.
C-vitamiini sisaldavad taimed on võimsad loodusravimid, mis lühendavad tõve kestust ja kergendavad selle kulgu. C-vitamiini leidub külluslikult paprikas, kiivis, tsitruselistes, maasikates, brokolis ja granaatõunas.
Autor: Signessa Kalmus
Allikas: Signessa Kalmuse äsja ilmunud raamat “Süües saledaks” annab nõu, kuidas läbi teadliku toitumise kaalu langetada
Ülipopulaarne toitumisterapeut Signessa Kalmus: paksuks minnakse valesti toitudes ja teadmatult valesid toiduvalikuid tehes