Toiduained, mis on head menopausi ajal

Toitumisnõustaja ja personaaltreener Signessa Kalmus annab nõu, millised on need toiduained, mis on kasulikud ja vajalikud igale naisele menopausi ajal.

Oma menüüsse võiks lisada järgnevaid toiduaineid:

Rasvane kala, pähklid ja seemned on head asendamatute oomega-rasvhapete saamiseks, mis on kasulikud ajule ja ühtlasi kogu organismile.

Täisteratoidud, taine punane liha ja kaunviljad on rikkad B-vitamiinide poolest.

Pähklid, seemned, valge kala, lehtköögiviljad, valge peakapsas ja väherasvased piimatooted on rohke kaltsiumi allikad.

Kaunviljades, sealhulgas sojaubades, läätsedes ja kikerhernestes, leidub looduslikke hormoone, mis aitavad menopausiaegsete vaevuste korral. Linaseemned sisaldavad lignaane, mis samuti võivad hädasid leevendada.

Kõik köögiviljad, sealhulgas oaidud, merevetikad ja tumedad lehtköögiviljad, sisaldavad looduslikke hormoone, C vitamiini ja mineraalaineid, mis aitavad menopausi ajal tervist korras hoida.

Allikas: Signessa Kalmus “Süües saledaks“, kirjastus Pilgrim

Seotud