Taimetarkus: pojeng pakub lisaks silmailule ka tõhusat terviseturgutust

Kogu maailmas tuntakse 33 liiki pojenge (koos kultuursortidega ligi 250). Tema ladinakeelne nimi tuleneb legendaarse arsti Peanu (või Peonu) nimest, kes ravis terveks lahingutes viga saanud jumalad ja inimesed.

Millist osa tarvitada?Ravimitoormena kasutatakse kogu taime, eelkõige juurt, aga ka ürti, lehti, õisi ja seemneid. Ürti kogutakse õitsemise ajal: lõigatakse ära kuni 50 cm pikkune ladvaosa ja kuivatatakse. Juurikas (võib olla kuni 5-6 kg raske) ja juuri kogutakse vegetatsiooniperioodi vältel, soovitavalt samal ajal ürdiga (põhimõtteliselt võib igal ajal), pestakse, tükeldatakse ja kuivatatakse temperatuuril 45-60 °C.SäilitamineJuured kaevatakse välja, eemaldatakse maapealne osa ja pestakse puhtaks.

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud