Taimemürgid meie toidulaual | Millised on 12 kõige puhtamat ja 13 kõige mürgisemat puu- ja köögivilja?

Kas sina tead, millised on need marjad, puu- ja köögiviljad, mida võid südamerahuga süüa? Aga kas oled kursis ka sellega, milliseid meie lemmikuid pritsitakse ohtralt mürgiste kemikaalidega umbrohtude, taimehaiguste ja kahjurputukate tõrjeks? Loe Makarikamaa.wordpress.com'i vahendusel, mida tasub süüa ja millest tuleks pigem hoiduda või valida mahetoode.

Kuraditosin kihvtist ehk 13 kõige mürgisemat pestitsiidijääkide kahanevas järjekorras on:

1. Maasikas (kõige rohkem mürke täis)
2. Spinat
3. Nektariin
4. Õun
5. Virsik
6. Pirn
7. Kirss
8. Viinamari
9. Varsseller
10. Tomat
11. Paprika
12. Kartul
13. Kurk

Ma ise lisaksin siia ka tsitrused, mis on haiguste ja putukate suhtes väga kapriissed ning sestap pritsitakse neid tavapõllunduses taimemürkidega vähemalt 20 korda kasvuperioodi jooksul.

Tosin tublit ehk 12 pestitsiididest kõige puhtamat marja, puu- ja köögivilja mürkide kasvavas järjekorras:

1. Mais (mais on kõige puhtam, ent tema võib jälle olla geenmuundatud)
2. Avokaado
3. Ananass
4. Kapsas
5. Peasibul
6. Mango
7. Baklažaan
8. Melon
9. Kiivi
10. Lillkapsas
11. Greip
12. Maguskartul

Need andmed on, tõsi, Pane tähele: neid puu- ja köögivilju ära külmkappi pane!

Doktor Levini tervisenõuanded: mis toiduained tuleks oma menüüst kindlasti välja jätta?

Seotud