Suhkruasendaja aspartaam – millega tegu?

E-aineid on meie toidus ja ravimites lugematul hulgal. Üheks ohtlikumaks neist peetakse aspartaami - suhkruasendajat, mida võib leida näiteks karastusjookide, maiustuste, küpsetiste ja ravimite seest. Seda on peetud suurepäraseks lahenduseks neile, kes suhkrut tarbida ei soovi. Kuid väheste kalorite maski taga peidab end terve rida ohtusid.

Aspartaam avastati USA-s 1960. aastate keskel, selle kasutamine seadustati aga alles 1981. aastal.

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud