Seos töödeldud liha ja varajase surma vahel

Euroopas poole miljoni inimese seas läbi viidud uuringu järgi suurendab vorsti, singi, peekoni ja teiste töödeldud lihatoodete söömine pealtnäha noorelt suremise ohtu.

Uuring jõudis järeldusele, et töödeldud liha sagedane tarbimine on seotud südame-veresoonkonna haiguste, vähi ja varajaste surmadega.Uuringu koostanud teadlased, kes kirjutasid ajakirja BMC Medicine heaks, ütlesid, et sool ja kemikaalid, mida kasutatakse liha säilitamiseks, võivad kahjustada inimese tervist. Briti Südameliit soovitas otsustada tailiha kasuks. Uuring kaasas inimesi kümnest eri Euroopa riigist keskmiselt 13 aasta vältel.Tegurid elustiilisInimesed, kes sõid palju töödeldud liha, olid keskmisest tõenäolisemalt ka suitsetajad, ülekaalulised ja tervist kahjustavate harjumustega.

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud