ŠOKOLAADIVULKAANID (kuuele)
Šokolaadivulkaanid on meil tuntud ka sooja šokolaadikoogi ehk fondant’i nime all. Koogid peaksid ahjust tulles seest veel vedelavõitu olema. Sealt ka ingliskeelne nimi – kui kooki sööma asuda, siis meenutab pehme šokolaadisisu vulkaanist purskavat laavat. Lihtsad ja mõnusad.
170 g tumedat šokolaadi
150 g võid
160 g suhkrut (veidi alla 3 dl)
75 g nisujahu (u 1,25 dl)
4 suurt muna
Põnev, kaval ja imemaitsev! Vaid neli komponenti, kolm musta kaussi ja üks hõrk kahekihiline šokolaadivahukook. Kook on Taanis tuntud Gâteau Marcel’i nime all. Koogi valmistamisel on tore nipp – jahuvabast tainast pannakse ahju küpsema vaid pool, ülejäänud tainas pannakse küpsetatud koogipõhjale mousse’i ehk šokolaadivahuna.
Võimaluse korral valmista see gluteenivaba kook serveerimisele eelneval päeval.
200 g tumedat šokolaadi
200 g võid
200 g suhkrut
6 suurt muna
Serveerimiseks: kakaopulbrit ja marju või šokolaadikaunistusi
Tegemisõpetust loe Nami-Nami retseptikogust.
POHLA-KAKAOKOOK (kümnele)
Foto: Juta Kübarsepp
Sellist kooki kutsutakse Rootsis kladdkaka. Tegemist on pehme sisuga kakaokoogiga, millele pole lisatud kergitusainet. Kook on tummine ja intensiivse maitsega ja väga šokolaadine! Pohlad võid asendada ka külmutatud vaarikate või astelpajumarjadega.
175 g võid
3 suurt muna
200 g suhkrut
120 g nisujahu (u 2 dl)
55 g kakaopulbrit (u 1 dl)
näpuotsaga soola
100 g (külmutatud) pohli (u 2 dl)
Serveerimiseks: vanillijäätist, paksu jogurtit või vahukoort
Tegemisõpetust loe Nami-Nami retseptikogust.
Autor: Pille Petersoo
Allikas: http://nami-nami.ee/
Vaata ka: http://nami-nami.blogspot.com/