RETSEPTID! Loore ja Miku vegan valentiniroad

Vegan kohviku V pidajad Loore Emilie Raav ja Mikk Mägi pakuvad Valentinipäeva eineks mõnusaid kergeid taimetoiduroogasid.

Veganiks olemine nii toitumiselt kui ka elustiililt on sageli seotud hoolimise ja armastusega teiste elusolendite vastu, mis on sõbrapäeva raames kindlasti omal kohal. Milleks teha liiga endast nõrgematele, kui saab ka teisiti. Loomade heaolust lähtuvalt ei tarbi veganid midagi, mis on loomset päritolu, välistades toidust nii igasuguse liha kui ka muna ja piimatooted.

Spagetid tomatikastme ja läätsepallidega (kahele)

150 g spagette (võib ka gluteenivabasid)

Kaste

2 sl tomatipastat

500 g purustatud tomateid

1 paprika

1 sibul

1/2 suvikõrvitsat

1/2 varssellerivart

2 küüslaugu küünt

värsket tüümiani

soola-pipart, suhkrut, sojakastet

Läätsepallid

3/4 tassi punaseid läätsi

1 porgand

1/2 varssellerivart

1/2 sibulat

1 küüslauguküüs

1/4 tassi kikerhernejahu

Vahemere ürdisegu

soola-pipart

Keeda läätsed soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Haki köögiviljad peeneks ja kuumuta poti põhjas väheses õlis. Sega läätsed köögiviljade ja kikerhernejahuga. Veereta pallid. Pruunista läätsepallid mõlemalt poolt pannil. Seejärel küpseta neid 175 kraadini eelkuumutatud ahjus 10-15 minutit.

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente, kurna.

Kastme valmistamiseks tükelda juurviljad. kuumuta neid pannil väheses õlis, lisa tomatipasta, kuumuta pidevalt segades veel veidi. Lisa peeneks hakitud värske tüümian, kalla peale purustatud tomat. Hauta, kuni köögiviljad on pehmed.

Püüa toidu eri osade valmistamine ajastada nii, et kõike saaks serveerida korraga ja soojalt.

Šokolaadi-apelsinitrühvel (ca 20 trühvlit)

200 g tumedat šokolaadi

75 g kookospiima

1 apelsini koor

Trühvlipuru

1 tass tuhksuhkrut

1/3 tassi kakaod

2 sl taimset margariini

Trühvlimass

Lase kookospiim keema, tõsta pott tulelt. Sega kookospiima sisse šokolaad ja apelsinikoor. Lase segul külmikus tahkuda 1,5-3 tundi või üle öö.

Trühvlipuru

Sega kõik koostisosad kokku. Mudi puru käte vahel, kuni puiste muutub tumedamaks. Hõõru trühvlipuru sõrmede vahel nii, et see muutuks peenemaks.

Võta trühvlimass külmast välja ning veereta sobiva suurusega pallid. Palle veereta omakorda trühvlipuru sees. Säilita jahedas.

Retseptid Mikk Mägi ja Loore Emilie Raavi raamatust “Tähtpäevad taimetoiduga”.

Vaata ka nende vegan restorani V kodulehte

Seotud