Isegi talvel, mil õues paugub pakane ja lumi katab maad, leidub korjamisväärseid loodusande, näiteks kuuseokkaid. Katrin Luke soovitab need vähese veega purustada, segu kurnata, lisada vett ja nii valmib maitsev ning tervislik jook, mille abil Siberisse saadetud eestlased, kel seal kaugel maal õieti midagi süüa polnud, ellu jäid.
“Nemad küll keetsid kuuse- ja männiokkaid, aga toorena säilib neis rohkem kasulikke aineid,” ütleb Karepa ravimtaimeaia perenaine, fütoterapeut Katrin Luke. Mais ja juunis saab kannmikseris purustada juba noori pehmeid kuusevõrseid.Hooaeg algab kevadelKarepa ürdiaias algab kevad karulauguga, mida Katrin hakib peeneks ja paneb ka sügavkülma. Kuivatatud karulauk läheb ürdisoola sisse, et talvel dipikastmeid valmistada.