Loodus varustas meid põhjusega maitsmisnäsadega, mis tunnevad magusat maitset! Nii Hiina kui ajurveeda meditsiini - need on mõlemad tuhandeid aastaid vanad - järgijad teavad, et maitsete tasakaal on väga tähtis. Hiina meditsiin räägib viie maitse tähtsusest (vürtsikas, soolane, hapu, mõru ja magus) ning ajurveeda mainib kuut (kootav, soolane, hapu, terav ja magus). Mõlemad levinud süsteemid toetavad ideed, et söömise ajal ja pärast ennast hästi tundmiseks on tähtis saavutada tasakaal nende maitsete vahel. Teisisõnu, maitsete tasakaalustamine aitab ära hoida isusid.
Töödeldud toidu tööstus rõhub USAs peamiselt magusale ja soolasele maitsele, kuna need suurendavad tavaliselt isu, mis omakorda kasvatab nende firmade kasumit. Kodukokkadel on aga eelis, kuna nemad saavad valmistada toite, mille maitsed on tasakaalus, et olla terve ja nautida oma toitu täiel määral.Keskendume hetkel magusale maitsele. Magusat ei tohiks vältida, kuna sellel on palju eeliseid.