Lõhe parandab südametööd ja ergutab ajutegevust

Lõhe on üks enimsöödavaid rasvaseid kalu, mida peetakse tihti ka supertoiduks. See on tuntud oma hea maitse poolest: lõhel on unikaalne maitse, mis on õrnem kui paljudel teistel kaladel. Lisaks sellele, et lõhe on maitsev, on see ka väga toitainerikas ning suurepärane valgu-, vitamiini- ja mineraaliallikas, vahendab Tervisliktoitumine.ee.

Lõhe jaguneb kahte perekonda: Atlandi ja Vaikse ookeani lõhe. Kui Atlandi ookeanis leidub vaid ühte liiki lõhet, siis Vaikses ookeanis elab koguni viis lõheliiki. Eestis on kättesaadav Atlandi ookeani lõhe. Lõhe kasvab vabalt looduses, kuid samuti kasvatatakse seda tööstuslikult suurtes kogustes üle kogu maailma.

Kala tervislikkust hakati põhjalikult uurima 1970. ja 1980. aastatel. Seitse põhjust, miks eelistada mahetoodangut

Selitatud või ehk ghee on kõikidest toiduks tarvitatavatest rasvadest inimesele parim

Seitse sammu kroonilise põletiku vastu

Ananassi ja kurkumi supertoonik langetab põletikke ja kaitseb vähi vastu

11 kõige olulisemat toiduainet, mida iga naine peaks sööma

Seotud