Whitt julgustab inimesi täisväärtuslikku ja kiudaineterikast toitu sööma. Toidud, mida põletike korral proovida võiks:
Tsitruselised – vitamiinid C ja E on olulised anitioksüdandid.
Tumerohelised lehed – kõrge vitamiin K sisaldus.
Tomatid – vilja punane pigment lükopeen on võimekas antioksüdant.
Vabast loodusest püütud lõhe – kõrge omega-3 rasvhapete kontsentratsioon.
Põletikuvastaste toitude söömist ei tohiks võtta kohustusena, vaid nad tuleks liita oma igapäevasesse toidusedelisse. Töötlemata ja praadimata värske toidu söömine võib ka üldiselt vähendada vajadust arstirohtude järele.
Ained, mida põletikega vältima peaks:
Transrasvad, suhkur, gluteen (sh kõik nisutooted), omega-6 rasvad (nt päevalilleseemned, mais, soja, õlid, kreeka pähklid), piim, naatriumvesinikglutamaat.
Allikas: Seitse sammu kroonilise põletiku vastu
Ananassi ja kurkumi supertoonik langetab põletikke ja kaitseb vähi vastu
11 kõige olulisemat toiduainet, mida iga naine peaks sööma