“Me oleme mures oma laste toitumise ja tervise pärast, räägime palju puhtast toidust ja sellest, et lastel peab kõht täis olema. Aga rääkimata jääb see, et kõik algab sellest, mis toimub köögis – tegelikult on lapse tervislike valikute alus see, kas ta tunneb toitu, kas ta on näinud toidu sisse ja kas ta on ise söögi valmistamisel kaasatud olnud,” räägib Kahvliahv kokakooli ellukutsuja Merle Liivak ja lisab: “Ja seda laste köögis kaasamise ideed saab toredal viisil homme, laupäeval Põhjakal meelde tuletada – inspireerida ennast ja teisi, abiks tippkokad ja armastatud kodukokkajad.”
Kahvliahvi kokakoolis asuvad tunde andma Põhjaka mõisa restorani kokk Ott Tomik, toidublogija Mari-Liis Ilover ning Rohelise maja kohviku pererahvas Kaari ja Enn Onnid lastega. Aset leiab ka toidudisaini töötuba, kus hinnatud moekunstnike Anu Samarüütli ja Karolin Kuusiku ning teatrikunstniku Kaili Viidase kääride taktis valmivad imposantsed ehted metsaandidest.
Erakordse võimalusena saavad huvilised köögiabilistena kaasa lüüa Põhjaka restorani väliköögis, mille erimenüü on kokku pandud kokkade perede lemmikroogadest. Uudset elamust pakub ka rabarberikoogist inspireeritud massaažimäng.
Päevakava ja jooksvat infot leiab Kahvliahvi kokakooli Facebooki-lehelt: Merle Liivak: Ei taha, et laps arvaks, et toit tuleb kotist
Kahvliahvi kokakooli taga seisab punt noori emasid, kes on pannud tähele, et nemad ise või paljud nende sõbrad hoiavad kiire elutempo, mugavuse või täiuseihaluse tõttu oma võsukesi köögist eemal. Kokakooli kaudu julgustame nii endid kui ka teisi kaasama lapsi toidu valmistamisse juba maast madalast. Et väike inimene näeks ja mõistaks, millest toit koosneb, kuidas see valmib ja kaua selle valmistamine aega võtab ning suudaks tänu sellele teha tervislikumaid toiduvalikuid nüüd ja tulevikus.