Kümme head põhjust, miks peaksid kindlasti sööma rabarberit

Peagi saabub aeg, kus aedades hakkavad vohama laialehelised hapud rabarberid, mida paljud armastavad suhkruga krõmpsutada ja millest teised valmistavad maitsvaid kooke. Kuid kas teadsid, et rabarber on meie organismile kasulik mitmel erineval moel?

Eestis kasvatatakse peamiselt kaht liikirabarberit – harilikku rabarberit (Rheum rhaponticum) ja kurdlehist rabarberit (Rheum rhabarbarum). Maailmas leidub aga üle 40 liigi. Taim kuulub tatraliste sugukonda, on mitmeaastane ning õitseb mais-juunis.Toiduks tarvitatakse peamiselt varsi, harva tarvitatakse ka noori lehti (nagu spinatit) ja kattelehtedega varjatud avane­mata õitega õisikuid (nagu lillkapsast).

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud