Kui hea õli läheb halvaks: kuidas rääsunud ja muidu ebatäiuslikku õli ära tunda

Oliivõli, mis on Vahemere piirkonna toidulaua tähtsaim komponent, on muutunud ka mujal maailmas menukaimaks tervislikuks toiduõliks, mida hinnatakse mitte ainult maitse, vaid ka kasulikkuse tõttu. Kuidas halvaks läinud õli ära tunda?

Monoküllastumata rasvhapete poolest rikas oliivõli võib vähendada südamehaiguste riski ning isegi stabiliseerida insuliini taset ja hoida veresuhkru taset kontrolli all. Tänu sellele vähendab oliivõli teist tüüpi diabeedi riski.Nagu enamus teisi toiduaineid, nii ei ole ka kõik oliivõlid võrdsed. Leidub laias valikus nii kõrge kui ka madala kvaliteediga õlisid ning isegi parimate sortide puhul on rääsumine arvestatav probleem.Neli märki oliivõli ebatäiuslikkusestKui kulutate raha oliivõli pudeli ostmisele, siis kindlasti tahate teada, mida te oma raha eest saate.

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud