Tegu ei ole sedasorti kanepiga, millest kurikuulsaid mõnuaineid toodetakse ja millele politseinikud tormi jooksevad.
“Selleks peab vist kogu põllu ära suitsetama, et kaifi saada, narkootilist ainet on õlikanepis vähe,” naerab Kadri.
Kõrgendatud tähelepanu all on õlikanepikasvatus ometi. PRIA ametnikud võtavad õitsemise ajal hektarilt 50 taime, ja kui ka ühes neist leiavad anomaalia, lubatust kõrgema narkootilise aine sisalduse, teevad põhjalikuma kontrolli. Kui normi ületataks, tuleks kogu põld üles künda.
Esimesed kanepiseemned külvati Kunstimäe talus mulda kahe aasta eest. Nõudlus külmpressitud õli järele on sedavõrd suur, et Euroopa oleks nõus kogu toodangu ära ostma.
Kus ja millal seda väga nõutud taime kasvamas näha ning pererahvaga kanepikasvatusest ja kanepiõli kasulikkusest rääkida saab, sellest loe Maalehest.
Kus kanepit kasutatakse?
- Kanepiõli kasutatakse huulepalsamites, seepides ja puhastusvahendites.
- Hariliku kanepi seemneid võib lisada leivajahule, salatitele, pudrule, hautistele ja teistele toitudele või šokolaadile.
- Sageli lisatakse kanepiseemneid ka puurilindude ja näriliste toidusegudesse.
- Harilikust kanepist biomassi, ehitusmaterjale (ehitusplokke, soojustusvilla, ehitusplaate, geotekstiile jm), õli, värve, loomasööta, kütet, isolatsioonimaterjale, seepi, riiet, paberit jpm.
Allikas: Maablogi
Retseptid kanepiga
Kanepipiim
- 2,5 dl puhastatud/kooritud kanepiseemneid
- 5 dl vett
- näpuotsaga soola
- magustamiseks mett või
- vahtrasiirupit
Sega kõik komponendid kannmikseris läbi, purustades, kuni tekstuur muutub kreemjaks piimaks.
Vaata mõnusate kanepiroogade retsepte lisaksNami-Nami retseptikogust.