Käes on mahlaste ploomide aeg

Ploomipuu on üks populaarsemaid Eesti aedade viljapuid, jäädes alla vaid õunapuule. Pole ka ime, sest oma tervislike omaduste poolest ületab ploom paljusid puuvilju-marju.

Ploomid sisaldavad süsivesikuid, mineraalaineid, vitamiine ja vähesel määral ka valke ja rasvu. Kuid ploomi tähtsaim tervislik omadus on rikkalik pektiinisisaldus, mis aitab alandada kõrgenenud kolesteroolitaset veres ja aeglustab suhkru imendumist peensooles. “Pektiinained seovad organismis vett, raskmetalli, soola ja mürgiseid aineid ning viivad need organismist välja,” soovitab Polli aiandusinstituudi biokeemik Koidu Kelt kindlasti ploome süüa mürgistuse ja kiiritushaiguse puhul.

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud