Ise süüa valmistavad lapsed on teadlikuma toiduvalikuga

Nestlé poolt korraldatud hiljutise uuringu tulemused näitavad, et oma järeltulijate kaasamine toiduvalmistamise protsessi mõjutab positiivselt laste toiduvalikuid.

Nestlé uuringukeskuses Lausannes Šveitsis läbiviidud uuringu käigus võrreldi, mida eelistavad süüa need lapsed, kes abistasid ise vanemaid toidu valmistamisel ja need, kes seda ei teinud. Selgus, et koos lapsevanematega toitu valmistanud lapsed söövad tunduvalt rohkem köögivilja kui need, kes koos vanematega köögis aega ei viida.”Tegime kindlaks, et need lapsed, kes viibisid köögis ja valmistasid toitu koos oma vanematega, sõid rohkem ning lisaks tunduvalt suuremas koguses köögivilja. Uuringu tulemused näitavad, et kui lapsed võtavad toiduvalmistamisest osa, siis aitab see kujundada neil tervisliku toitumise harjumusi ja suurendada köögiviljade tarbimist,” ütles uuringu läbiviimist juhtinud arst-dietoloog Klazine van der Horst.Nestlé uuringus osales 47 perekonda koos oma 6- kuni 10-aasta vanuste lastega.

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud