Hapendatud toit kui parim probiootikum. Mis on kimchi?

Mis on hapendamine ehk fermenteerimine? Fermenteerimine on iidne ja laialt levinud toidu valmistamis- ja säilitamisviis, mille käigus mikroorganismid (bakterid, seened) ning nendes leiduvad ensüümid, muundavad (oma elu-ja seedetegevuse käigus) toiduaineid biokeemiliselt.

Oluline on veel, et see muundamine on inimeste poolt juhitud ja kontrollitud, sest mitte igasugune toit, mis on mikro-organismide poolt muundatud, on toit mida tahame süüa.

Fermenteerida saab peaaegu kõike – liha, kala, piima-ja teraviljatooteid, kaun-ja juurvilju, puuvilju, seeni, erinevaid jooke, isegi pähkleid ja seemneid. Mõned näited fermenteeritud toitudest-jookidest: jogurt, hapukapsas, hapukurk, õlu, vein, äädikas, oliivid, kakao, kohvi, pu erh tee, juuretise abil valmistatud leib, juust, salaamivorst.

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud