Dr Adik Levini näpunäited õigeks toitumiseks: mida süüa, mida kindlasti vältida ja kui sageli peaks sööma, et olla terve
- Tervis
- 28.11.2018, 11:31
“Punase liha” kahjulikkusestWHO soovitusel tuleks vähendada nn punase liha toodete kasutamist oma menüüs. 2015. aastal avaldatud uurimuse kohaselt on onkoloogilised hädad isegi kuni 18% ulatuses nendest tingitud, sest kõik keemiliselt suitsutatud vorstid, singid ja lihad sisaldavad kantserogeenseid aineid.Kõigepealt peaks minimeerima vorstide, sinkide, sardellide ja viinerite söömist. Kahjuks me ei saa suurfarmides kasvatatud kalade, lindude ja loomade puhul kindlad olla, milliseid hormoonpreparaate ja antibiootikume on kasutatud. Samuti ei tea me, milliseid aineid on kasutatud suurtööstuses lihatoodete tootmiseks. Alati tuleks pakendilt vaadata, milliseid E-aineid toit sisaldab. Kui liha või kala suitsutatakse kodus lepasuitsuga ise, siis on hoopis teine asi.Samuti on WHO viinud n-ö ohutsooni suitsutatud ja praetud kala, looma- ja linnuliha ning ka praetud kartuli kasutamise meie toidulaual.
Ilma kontota saate ühes kuus lugeda kuni 5 tasuta artiklit. Selle artikli edasi lugemiseks logige sisse või liituge Alkeemiaga luues endale tasuta konto.
Oled juba liitunud meie klubiga?
Logi sisse, et lugeda seda artiklit.
Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale TASUTA konto!
Tasuta kontoga saad:
- Piiramatu ligipääsu tuhandetele artiklitele
- Info ürituste kohta sündmuste kalendris
- Võimekuse märkida artikleid loetuks jpm.
Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

