Ameerikas rasvumist põhjustav suhkur jõuab Euroopasse

Ameerika "halb suhkur" on teel Euroopa Liitu järgnevate aastate jooksul, hoiatavad teadlased. Draama põhjustab nende väitel ameerika rasvumisepideemia teadlaste sõnul tööstuslik suhkur isoglükoos, mis suurendavat oluliselt diabeediriski.

Teadlane DavidLudwig leiab, et see on USAs suurenenud rasvumise põhjuseks ning riigid, mis lubavad seda kasutada, suurendavad 2-tüübi diabeeti haigestumise riski. Varem on Euroopa Liit selle kasutamist tugevalt piiranud, kuid paari aasta pärast võib kõik muutuda.Svenska Dagbladet informeerib muudetud impordikvootidest aastatel 2016 ja 2017, mis tähendab, et suhkrut võidakse tuua ka Euroopa Liitu.Isoglükoos on tööstuslikult toodetud ning tänu glükoosi ja fruktoosi tasakaalu muutustele ohtlikum kui tavaline suhkur. Ettevõtte Agribenchmark turundusandmete järgi on oodata isoglükoosi praeguse 5-protsendilise turuosa suurenemist 1/3ni Euroopa Liidu suhkruturust.

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud