Ava külgmenüü

Dr Adik Levin: varjatud toidutalumatus on suurem probleem kui klassikaline allergia

Mis on varjatud toidutalumatus ja kuidas individuaalne toitumine seda leevendada saab? Milline on immuunsüsteemi ja bakterite roll meie tervises osas? Nendele küsimustele annab vastuse dr Adik Levin.

Õige toitumine on see, kui paneme toidu suhu ja see laguneb lõpp-produktideks. Seedetrakti ehk toidukulgla igal osal – suuõõs, söögitoru, magu, kaksteistsõrmiksool, peensool, jämesool – on mängida oma roll. Igas osas toimub omal viisil toidu seedimine. Õige toitumine on see, kui toit peensoolde jõudes on juba ära seeditud ehk lagunenud lõpp-produktideks. See tähendab, et valkudest on saanud aminohapped, rasvadest rasvhapped ja süsivesikutest glükoos. Need lõpposakesed on sellised, millest me ise koosneme ja mida meie keha omastab.

Läbi aastasadade kasutas eesti talupoeg umbes 10-15 erinevat toitu.

Ilma kontota saate ühes kuus lugeda kuni 5 tasuta artiklit. Selle artikli edasi lugemiseks logige sisse või liituge Alkeemiaga luues endale tasuta konto.