Valmista imemaitsev Pavlova

Mu ema ei ole suur magusasõber, välja arvatud mõned üksikud isud, mis tal harva tekivad. Kui aga mõtlen ühele magustoidule, mis talle enim meeldib ja temas suurt elevust tekitab, siis on see kindlasti Pavlova. Ja põhjusega – milline imepehme pilvekese tekstuuriga besee, mida katavad marjad ja õhuline vahukoor! Vastavalt hooajale sobib Pavlovale krooniks sättida väga erinevaid marju ja vilju, ent kuna mu empsi sünnipäev on sügisel, oktoobri alguses, siis see konkreetne versioon ongi täpselt tema tähtpäeva auks. Ma leian, et selleks et luua ideaalset balanssi, on Pavlova katteks vaja omajagu hapusust – seega eelistan võimalikult hapukaid marju, kirjutab Getter Madison raamatus „Saiapalee“.

Koogipõhi ✓ 4 munavalget (eelista toasooja) ✓ 200 g suhkrut ✓ 1 tl vaniljeekstrakti ✓ 0,5 tl jahvatatud kardemoni ✓ 1 tl maisitärklist ✓ 1 tl valge veini äädikat Alusta munavalgete vahustamist pigem madalamal kiirusel ja lisa vaid näpuot – satäis soola. Niimoodi moodustub stabiilsem vaht. Kui tekkinud on pehme vaht – selline, mille tipud veel alla vajuvad, lisa 1/3 suhkrust ja vahusta 1–2 minutit, seejärel lisa veel 1/3 ning vahusta sama kaua.

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud