Koogipõhi
✓ 4 munavalget (eelista toasooja)
✓ 200 g suhkrut
✓ 1 tl vaniljeekstrakti
✓ 0,5 tl jahvatatud kardemoni
✓ 1 tl maisitärklist
✓ 1 tl valge veini äädikat
Alusta munavalgete vahustamist pigem madalamal kiirusel ja lisa vaid näpuot – satäis soola. Niimoodi moodustub stabiilsem vaht. Kui tekkinud on pehme vaht – selline, mille tipud veel alla vajuvad, lisa 1/3 suhkrust ja vahusta 1–2 minutit, seejärel lisa veel 1/3 ning vahusta sama kaua. Nüüd lisa ülejäänud suhkur ja mait – seained. Vahusta seni, kuni tulemuseks on kõva ja läikiv vaht – selline, mis kausi tagurpidi pööramisel liikumatuks jääb. Ole ettevaatlik ülevahustamise suhtes, see võib kergesti juhtuda. Kohe, kui vaht on piisavalt tugev, lõpeta vahustamine. Lisa tärklis ning äädikas ja sega need mikserdades segusse (vaja vaid paar tiiru).
Kuumuta ahi 150 kraadini. Kata plaat küpsetuspaberiga, mille alla võid määrida paar tupsukest vahtu, see kleebib paberi kenasti plaadi külge kinni. Mina eelistan kasutada pritskotti, kuid võib ka lusikaga portsjoneerida. Enda elu lihtsustamiseks võta mõni paraja suurusega taldrik, aseta küpsetuspaberi keskele ja tõmba hari – liku pliiatsiga mööda äärt joon – selle ringi keskele tulebki besee.
Pavlovat kujundades on mitu varianti – võid teha lihtsa ümmarguse besee, aga võid ääri ka pisut kaunistada, näiteks spaatliga mööda külgi tõmmates. Keskosa jäta madalamaks, sinna peab kenasti ära mahtuma kreem ja marjad.
Küpseta ahjus 1 tund ja 15 minutit ning lase jahtuda toatemperatuurini, ideaalis ahjuust avamata, nii väldid pragunemist.
Katkend on pärit kirjastuse Pilgrim poolt välja antud Getter Madisoni raamatust „Saiapalee“.