Toiduraiskamine on probleem keskkonnale ja ühiskonnale

Eestlased on ühed Euroopa Liidu kõige suuremad toiduraiskajad. Euroopa Liidus läheb igal aastal keskmiselt 88 miljonit tonni toitu raisku, ligikaudu 173 kilogrammi iga inimese kohta. Paraku kroonib Eesti selle edetabeli tipus, ületades ühe inimese keskmist raiskamist peaaegu 100 kg võrra. Iga-aastaselt viskavad eestlased ära ligikaudu 265 kilogrammi toitu inimese kohta, vahendab Gorilla.ee.

Globaalses plaanis raisatakse igal aastal nii suur kogus toiduaineid, mis võiks ära toita lausa 1/3 maailma populatsioonist. Seega on globaalne toidukadu suurem kui arenguriike laastav näljahäda. Ometigi ei ole me aga tänaseni suutnud võrdsust maailma tuua.Toiduraiskamise mõju ulatusToiduraiskamine ei ole pelgalt eetiline probleem, vaid avaldab mõju ühiskonnale ja keskkonnale mitmes erinevas aspektis.

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud