Tippkoka Peeter Piheli raamat “Minu kodu, maa ja meri. Eesti” jutustab Eesti köögi maitsetest, eestlaste meelelaadist ja sidemetest siinse maaga

Kaante vahele on jõudnud midagi tõeliselt rõõmustavad maitsegurmaanidele – tippkoka Peeter Piheli raamat “Minu kodu, maa ja meri. Eesti”. See raamat on imeilus kingitus igaks tähtpäevaks, mis pakub elamusi nii hingele kui maitsetele.

“Raamat “Minu kodu, maa ja meri. Eesti” on minu vahetu tunnetus Eestimaast läbi töö ja juhtumiste. Jutustus külluslikest Eesti köögi maitsetest, eestlase meelelaadist ja tugevast sidemest siinse maa ning loodusega.

Ennekõike olen selle kirja pannud meile endile eestlastele, sest ega me igapäeva saginas väga enda ümber olevaid inimesi, hetki ja meie loodust väga oska tähele panna. See oli ka eesmärk tuua ja avada lihtsaid hetki meie ümber ja nende olmust püüda natuke avada läbi enda tunnetuse.

Idee hakkas rulluma peale Eesitumise lõppu ja suurimaks tõukeks sellele oli meie heade külaliste tagasiside meie külalislahkusest ja Eesti köögist. See oli hea tõuge ja kui veebruaris saime punti ka fotograaf Rene Altrovi oli asi paigas ja saime oma nägemuse ning kogemuse koos nii sõnas kui pildis kirja panna,” räägib raamatu autor Peeter Pihel.

Kolleegid mujalt maailmast iseloomustavad Peetri tööd nii:

“Ta on täielikult kohal, siin ja praegu… ta esindab Eesti kööki, vaba ja iseseisvat, mis austab juuri ja kohalikku küllust. Kööki, mis on väga puhas.” – Alexandre Couillon, La Marine

“Peeter on üks säravaimaid Eesti kokkasid, keda ma olen kohanud! Tema esimene raamat on tähendusrikas lugu Eestist – läbi heade maitsete ja kordumatute inimeste.” – Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet

Vaata videot raamatu kohta:


Raamatu esitlus toimub 20. novembril kell 18.00 T 1 Mall of Tallinn Raamatukodu uues raamatupoes. Oled oodatud!

Vaata Peeter Piheli raamatu “Minu kodu, maa ja meri. Eesti” kohta lisa kirjastuse Pilgrim kodulehelt.

Seotud