Tahaks jälle midagi head? Nipid, kuidas tulla toime pideva magusaisuga!

Probleem tekib siis, kui püüad suhkrust loobuda, aga kaldud seda tahtma rohkem ja see isu rõhub sind. Et suhkrust edukalt loobuda, pead sa oma toidusedelit suuresti muutma, kirjutab Nigma Talib oma raamatus "Anti-Ageing. Pöördeline teekond särava ja noorusliku nahani".

Magusaisuga toimetulek:

• Suurenda valkude osakaalu. See aitab tasakaalustada veresuhkru taset ja hoiab ära sööstud, mis suurendavad magusaisu. Igal söögiajal söö portsjon valku – liha, kala, mune või kaunvilju.

• Ära karda rasva. See aitab veresuhkrut stabiliseerida ja hoiab kõhu kauem täis. Tervislikud rasvaallikad nagu avokaado, pähklid ja rasvane kala on samas põletikuvastased toiduained ning lisavad su nahale sära.

• Ära süsivesikutest täiesti loobu. Selle asemel asenda need täisteraviljaga nagu amarant, kinoa, metsik riis, teff, hirss ja tatar, mis annavad paremini püsiva veresuhkru taseme. See aitab edaspidi vältida veresuhkru tõuse, mis viivad magusaisuni.

• Väldi kunstlikke magustajaid. Need ei aita sind magusaisu vastu, samuti muudavad negatiivselt soolestikubaktereid. Kui oled oma suhkrutaseme tasakaalu tagasi saanud ja tahad toitu magusamaks teha, siis kasuta mõnda looduslikku magustajat nagu steevia, ksülitool või kookossuhkur.

• Kaalu toidulisandi võtmist. Mineraalaine kroom, lambalääts ja ajurveda ürt Gymnema sylvestre aitavad sul veresuhkrut tasakaalustada ja võivad mängida rolli suhkruisu vähendamisel. Osta tooteid, mis kombineerivad neid kolme ainet õigel hulgal.

• Talitse isusid. Kui sul tuleb magusaisu, siis joo klaas vett. See aitab sageli isul mööduda.

Allikas: Nigma Talib “Anti-Ageing. Pöördeline teekond särava ja noorusliku nahani”, kirjastus Pilgrim

Seotud