Valmistamisviis:
Kalla datlitele keev vesi ja jäta nad ligunema.
Purusta köögikombainis kõik keskmise kihi koostisosad, välja arvatud chia seemned. Kui kõik muu on kenasti ühtlane, siis lisa chia seemned ja sega paar korda korralikult läbi. Maitse ja lisa veel veidi vahtrasiirupit, kui tahad magusamat.
Nüüd vala saadud marjakihi materjal põhjakihi peale ja aseta tagasi sügavkülma kuniks teed pealmist kihti. Lase kahel kihil sügavkülmikus seista umbes tunnikese – selle aja jooksul jõuad kenasti oma köögikombaini ära puhastada, teha tassi teed ja alustada kolmanda kihi valmistamist.
Pealmise šokolaadikihi jaoks sulata madalal tulel kookosrasv, siis vispelda sinna sisse kakakopulber. Kui segu on ühtlane ja kena, siis lisa vahtrasiirupit. Alusta veerandtassikesetäiega, siis maitse ja kui soovid magusamat, lisa juurde. Seejärel vala šokolaadikiht vaarikakihile peale ja pane kook kaheks-kolmeks tunniks tagasi sügavkülma tahenema.
Võta kook sügavkülmikust siis kui ta on kenasti tahkeks muutunud ja lõika sellisteks tükkideks nagu soovid. Säilita sügavkülmkapis, kust võta kook välja umbes veerand tundi enne serveerimist. Söömistemperatuurile sulamise aeg oleneb tükkide suurusest.
Naudi, jaga pere ja sõpradega ning anna meilegi teada, kuidas maitses!
Retsept ja fotod: Frankie’s Feast