Sidrun ja söögisooda: võimas tervendav kombinatsioon

Sidrun ja söögisooda suudavad koos võidelda kantserogeensete rakkude ja haigustega inimkehas, samal ajal parandades keha võimet endast väljutada kõik see, mis neid haiguseid põhjustab. Sidruni lisamine oma toidukavasse on tervislik ning nende kahe söögiaine koos tarbimine on kasulik ka siis, kui sa parajasti haige pole.

Praegusel ajastul, kus vähki haigestumise juhtumite arv tõuseb uskumatult kiiresti, on muutunud üha tähtsamaks ka vajadus leida alternatiivseid ravivõimalusi. Aktiivselt uuritakse mitmeid eri meetodeid, millest ühte toetab Arizona ülikooli vähikeskuse professor ja doktor Marty Pagel, kes katsetab naatriumvesinikkarbonaadi ehk söögisooda mõju rinnavähihaigete puhul. Ta on saanud vastava uuringu läbiviimiseks riiklikelt terviseinstituutidelt (NIH-ilt) kahe miljoni dollari suuruse toetuse.

Üks tähtis asi, mis tuleks kohe endale selgeks teha – iga vähiravi reageerib erinevalt kõigi patsientide puhul, nagu ka eri vähivormide puhul. Traditsioonilised meetodid võivad töötada hästi mõne vähivormi puhul, aga teiste puhul üldsegi mitte. Sama võib öelda ka mitmete looduslike ravimite kohta. Lisaks nimetatud faktile mängib suurt rolli ka selle inimese keha, kes saab ravi ükskõik kumma meetodi abil. Kas neil inimestel on ligipääs puhtale orgaanilisele toidule? Puhtale veele? Kas nad usuvad ja tunnevad, et saavad oma haigusest üle? Need kõik on tähtsad tegurid ükskõik millise ravi puhul.

Mitmed varasemad uuringud on näidanud huvitavaid tulemusi elusas keskkonnas naatriumvesinikkarbonaadi kasutamise kohta vähkkasvajatega võitlemisel. Kuigi seda teemat käsitlevad uuringud pole veel täielikult lõpule viidud, näitavad varajased tulemused juba tugevat mõju kasvajate metastaasi peatamisel. See julgustab mõistagi täiendavate uuringute rahastamist, sest varajased märgid on paljulubavad.

Doktor Robert J. Gillies ja tema kolleegid on juba tõestanud söögisooda tõhusust hiirte puhul, muutes sooda abil kasvajate vahetu ümbruse aluseliseks. Samad teadlased avastasid ka, et vesinikkarbonaat suurendab kasvaja pH-taset ja pärsib spontaanset metastaasi hiirtes, kes olid haigestatud rinnavähki. [1]

Sidruni koostises on avastatud antikantserogeenseid omadusi, sest sidrun sisaldab limonoide ehk fütokemikaale, mis leiduvad mitmetes tsitrusviljades. [2] Sidrunil on ka tugev mikroobivastane mõju, mida on uuritud seoses ideega, et vähk levib kehas vägagi sarnaselt seenorganismiga. [3] Kui ravida vähki seenena, siis on võimalik selleks kasutada mitmeid meetodeid ning mõned inimesed on avastanud, et sidrun ja vesinikkarbonaat võivad aidata võidelda selle seene vastu, mis põhjustab mitut liiki vähki.

Sidrunid on ka kasulikud abivahendid keha mürgisuse astme alandamiseks. Sidrunites on rikkalikult C-vitamiini ja see aitab kehal neutraliseerida rakke kahjustavaid vabu radikaale. Sidrunites sisalduv aine limoneen aitab ka stimuleerida lümfivedeliku voolu, mis on tähtis tegur kehast kantserogeenide eemaldamiseks. Nõrk või alajõudlusega lümfisüsteem aitab haigusel palju kiiremini levida.

Sidruneid võib kasutada ka pH-taseme tasakaalustamiseks. Nii sidrunit kui ka soodat peetakse siinkohal lahutamatuks, sest usutavasti on sidrun üks kõige ohutumaid viise, mille abil viia kehasse kõrge aluselisusega aineid. Need ravimeetodid suudavad ligi pääseda kantserogeensetele rakkudele ja need hävitada ilma terveid rakke kahjustamata. See on samuti oluline fakt, sest kemoteraapia hävitab kõik rakud, sealhulgas ka terved.

Sidrun ja söögisooda suudavad koos aidata võidelda kantserogeensete rakkude ja haigustega inimkehas, samal ajal parandades keha võimet endast väljutada kõik see, mis neid haiguseid põhjustab. Sidruni lisamine oma toidukavasse on igatahes tervislik otsus ning nende kahe söögiaine koos tarbimine keha mürgisuse vastu võitlemiseks on kasulik ka siis, kui sa parajasti haige pole.

Üks meetod, mille abil seda segu joogina oma kehasse viia, on segada pool teelusikatäit söögisoodat 250 ml vette koos umbes pooliku sidruniga. Palun uuri ka teisi retsepte, mis võivad sinu jaoks paremini sobida. Mina ise olen seda segu joonud iga kord, kui mul on esinenud probleeme kõhuga või ma olen end pisut haiglasena tundnud. Sellest on olnud kasu iga kord. Muidugi tasuks alati asja lähemalt uurida ka omalt poolt ning soovi korral küsida nõu ka tervishoiuspetsialistilt.

Allikad:

1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19276390

http://drsircus.com/medicine/sodium-bicarbonate-baking-soda/cancer-studies-ph-medicine

http://digitaljournal.com/article/323645

2. http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/bk-1994-0546.ch015

3. Teadlased uurisid inimese DNA-d erinevate kudede ja organite põhjal, et neis tuvastada ning mõõta aflatoksiini DNA-aduktide taset. Neid adukte peetakse tõestuseks müotoksiini esinemisest vastavas koes. Ja mida teadlased avastasid? “Vähikudedel oli sama inimese puhul kõrgem aflatoksiini-aduktide tase võrreldes tavaliste kudedega.”

http://www.collective-evolution.com/2014/04/15/lemon-baking-soda-shown-to-be-powerful-healing-combination/

Tõlkis: Joonas Orav

Seotud