Uuring jõudis järeldusele, et töödeldud liha sagedane tarbimine on seotud südame-veresoonkonna haiguste, vähi ja varajaste surmadega.Uuringu koostanud teadlased, kes kirjutasid ajakirja BMC Medicine heaks, ütlesid, et sool ja kemikaalid, mida kasutatakse liha säilitamiseks, võivad kahjustada inimese tervist. Briti Südameliit soovitas otsustada tailiha kasuks. Uuring kaasas inimesi kümnest eri Euroopa riigist keskmiselt 13 aasta vältel.Tegurid elustiilisInimesed, kes sõid palju töödeldud liha, olid keskmisest tõenäolisemalt ka suitsetajad, ülekaalulised ja tervist kahjustavate harjumustega.
- Varia
- 25.03.2013, 06:00
Seos töödeldud liha ja varajase surma vahel
Euroopas poole miljoni inimese seas läbi viidud uuringu järgi suurendab vorsti, singi, peekoni ja teiste töödeldud lihatoodete söömine pealtnäha noorelt suremise ohtu.