Maailma Tervishoiuorganisatsiooni andmetel sureb antibiootikumide resistentsuse tagajärjel igal aastal vähemalt 25 000 inimest ainuüksi Euroopa Liidus ning terves maailmas ligi 700 000 inimest. Need arvud on aga üha tõusmas. Kuigi antibiootikumide suhtes resistentsetest bakteritest on laiemalt rääkima hakatud alles viimastel aastatel, siis on juba aastaid tagasi tuvastatud, et poodides müüdavatest lihatoodetest leitud bakteritest on paljud juba mingil määral ravimite suhtes resistentsed.”Juba aastal 2001 USAs läbi viidud uuringust* selgus, et ligi 20 protsendil lihatoodetest leiti salmonelloosi baktereid ning neist tervelt 84 protsenti olid resistentsed vähemalt ühe antibiootikumi suhtes,” selgitas Baltikumis esimesena oma toodetel märgistust “Antibiootikumideta kasvatatud kana” kasutava võiv kanalihatootja Kekava juhatuse esimees Andrius Pranckevičius.
- Varia
- 13.09.2018, 09:05
Salmonelloos muutub üha raskemini ravitavaks
Antibiootikumide ülekasutuse tõttu meditsiinis ja loomakasvatuses muutuvad ravimite suhtes üha vastupidavamaks paljud bakteritest põhjustatud haigused, mille hulka kuulub ka salmonelloos.