Roheline tee aitab kehakaalu langetada ning on hea antioksüdant

Vee järel on tee maailma populaarseim jook, kuid mida me teame rohelise tee mitmekesisusest? Seda uurivad pidevalt inimesed, keda huvitab, kas tegemist võiks olla kroonilisi haiguseid ennetava eliksiiriga.

Miks roheline tee?Roheline, oolongi ja must tee pärinevad kõik samast taimest – teepõõsast (ld.k Camellia Sinensis). Nendevaheline erinevus tuleneb töötlemisest: roheline tee on fermenteerimata, oolong on osaliselt fermenteeritud ja must tee täielikult fermenteeritud toode.Parima osa rohelisest teest moodustavad selles sisalduvad antioksüdandid ehk polüfenoolide hulka kuuluvad katehhiinid. Katehhiinid võivad ennetada vähktõbe tekitavaid rakukahjustusi ning neil on põletikuvastane toime.

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud