Kahvliahvi kokaraamatus esitleb 11 inspireerivat Eesti pere oma lemmikretsepte. Teiste seas armastatud kokaraamatute autor ja kohvikupidaja Anni Arro koos kolme põlvkonna jagu naisperega, näitleja Karin Rask koos jäätisemeistrist kaasa Rasmusega, tippkokk Roman Zaštšerinski ning Viljandis asuva Rohelise maja mahekohviku vedajad Kaari ja Enn Onnid.
Kahvliahvi kokaraamat, mille autoriteks lapsepuhkusel viibiv ajakirjanik Merle Liivak ning fotograaf Hele-Mai Alamaa, on Hooandjas juba edukalt hoogu kogunud ja oma eesmärgi saavutanud, kuid
- Aja päikesekuivatatud tomatite purgist valatud õli potis kuumaks ja lükka sisse hakitud sibul. Prae sibul kuldseks ja lisa tatar, mida kuumuta segades minutike.
- Kuumutatud tatrale lisa vesi, umbes 1 cm tatra tasemest rohkem. Lisa maitse järgi soola. Keeda keskmisel tulel umbes 15 minutit, kuni tatar on valmis, aga mitte liiga pehme.
- Lõika päikesekuivatatud tomatid suupärasteks tükkideks ja lisa tatra hulka. Ava konserv, lõigu liha karbis risti-rästi ja vala samuti potti.
- Nüüd sega kogu mass läbi, maitsesta vajadusel veel soola-pipraga ning kaunista hakitud maitserohelisega.
- Söö ja naudi!
Veel täna, esmaspäeva, 19. oktoobri südaööni saad toetada Kahvliahvi kokaraamatu projekti Hooandjas – võid saada raamatu soodsamalt kui poest ja toredaid kingitusi. Uuri lähemalt Hooandja kodulehelt ja Kahvliahvi Kokakooli facebookilehelt.
Kahviahvi kokaraamatu koostaja Merle Liivaku püüdis pildile Gabriela Liivamägi