Kuumutatud pasha hapukooregaKristjani traditsiooniline pasha-retseptKogus: kuueleKoostisosad:500 g kohupiima2 muna125-170 g suhkrut (1,5-2 dl)50 g võid1 dl hapukoort2 tl vanillisuhkrut50 g sukaadi või rosinaid3-4 sl hakitud sarapuupähkleid või mandleidValmistamisõpetust vaata lehelt Peedimunad kolmel moelPeedimunad on tore viis munapühadelauda värvilisemaks muuta. Nami-Namist leiad juhised kolme erineva tüüpi peedimunade valmistamiseks. Fotol vasakul on klassikalised peedimahlaga värvitud Sõir jõhvikategaKuivatatud jõhvikaid sõirale lisades on tulemuseks veidi magusapoolne sõir, mis maitseb hea niisama kui ka väikese meenirega.
- Varia
- 01.04.2021, 19:12
PÜHADEAJA RETSEPTID! Peedimunad, pasha, sõir, munavõi ja muud mõnusad hõrgutised pühadelauale
Kõige levinum lihavõttega seotud tava Euroopa maades ja ka Eestis on munade värvimine, kinkimine ja söömine. Pühadelaual olid peamised road munad ja munavõi, õigeusu aladel (kuid 20. sajandil laiemaltki) pasha ja kohupiim, erinevad saiad. Pakume teile omalt poolt pühadelauale Nami-Nami retseptikogust pärit mõnusaid kohupiimaroogi pasha ja sõir, lisaks lahedad peedimunad kolmel eri viisil ja maitsev munavõi, Sandra Vungi hõrgud parem-kui-rafaellod ning Veganmaailma šokolaaditrühvlid ja avokaado-kikerherne määre.