Kakao ning sellest tehtud šokolaad on tuntud oma lõõgastust ja õnnetunnet esilekutsuva toime poolest. On palju inimesi, kes ei kujuta ilma kohustusliku šokolaadita oma päeva isegi ette. Samas on kakaol ka pisut patune oreool - seda võib endale lubada, kuid vaid õige natuke. Reeglina varitseb šokohoolikut suur oht minna liiale nii suhkru, rasva kui kalorite tarbimisega. Tegelikult on suur vahe, millist kakaod me tarvitame ja mis kujul, kas tegu on orgaanilise toorkakao või transrasvase piimašokolaadiga. Õigel kujul ja koguses on kakao üks võimsaimaid maapealseid põletikuvastaseid supertoite. Siinkohal on oluline märkida, et paljud neist ühenditest kaovad kui kakaod kuumutada, nii sisaldabki toorkakao ca seitse korda rohkem antioksüdante kui poešokolaad, kirjutab integratiivne terviseterapeut ja toitumisnõustaja Liis Orav.
Vaatame toorkakaole pisut lähemalt otsa!
Magneesium: Kakao sisaldab taimedest teadaolevalt kõige rohkem magneesiumi. Tegu on lõõgastusmineraaliga, mis toimib kehas nii krampide leevendaja kui tursete alandajana.