Need on kümme kõige kasulikumat toiduainet

Heeringas, kartul ja porgand - need kolm toiduainet, mis on eestlaste menüüs üsnagi harilikud, kuuluvad maailma kümne kõige kasulikuma toiduaine nimistusse, kattes peaaegu kõik meie organismi vitamiini- ning mineraalivajadused. Kaaluabi.ee toob ära edetabeli esikümne.

Kartul – toorainete alusKartul ei sisalda toiduainetest küll kõige rohkem C-vitamiini, kuid kuna seda lahjat, rauda sisaldavat mugulat tarvitatakse rohkem kui näiteks kibuvitsa või punast paprikat, on see endiselt väga oluline C-vitamiini allikas. Baasainetest sisaldab kartul kõige rohkem rauda, mida keha omastab seda paremini, mida suurem on C-vitamiini hulk samas toiduaines. Kuna C-vitamiin lahustub kergelt, on soovitav kartulit koos koorega keeta võimalikult väheses vees ning täpselt nii palju, et kartul muutuks pehmeks.Soovitav päevane kogus : 60 mg C-vitamiini100g kartulis : 27 mg C-vitamiiniPunane paprika – C-vitamiini pommSee maitsev köögivili ületab C-vitamiini sisalduselt nii apelsini kui ka sidruni, mis muudab punase paprika kõige tõhusamaks relvaks külmetuse vastu.

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud