Näidismenüü vähi ärahoidmiseks
Kasulikud on igapäevased rohelised joogid (rohelin tee või roheline jook odrarohust, nisuvõrsetest või vetikatest, mida tasub juua 20 minutit enne või 2 tundi pärast sööki.
Samuti on vajalikud probiootikumid (Lactobacillus acidophilus, bifidobacterium bifidum või propionibacterium freudenrichi, 5-10 biljonit eluvõimelist rakku päevas) ja kalaõlilisandid: 120-360 mg EPA ja 80-240 mg DHA-d päevas.
Hommikut on soovitav alustada kehaliste harjutuste ja veeprotseduuridega.
Seejärel hommikusöök:
– multivitamiin, pool päevasest doosist, probiootikumid
– täisteraputru või leiba, pähklid ja seemned, sojapiim või mitterasvane jogurt
– tass taimeteed
Keskhommikune suupiste kl 11.00:
– roheline jook
– üks tass toorest, lõigutud juurvilja
Lõuna kl 12.30-13.30:
– flavonoidirikas toidulisand
– salat
– supp ubadest või aedviljast, mittekoorene
Õhtuoode kl 15.00:
– puuviljad
Kella kuue ajal vaikne aeg iseendale, palvetamine, sügav hingamine või meditatsioon.
Õhtusöök kl 18.30-19.00:
– pool päevast annust multivitamiine
– kalaõlilisandid
– salat
– 3 korda nädalas juurvili, 2-3 korda nädalas kala, üks kord nädalas kana või liha
– magustoit – värsked marjad või puuviljad, mango, ananass, apelsinilõigud
Öötee
– üks või kaks tassi mittekofeiini sisaldavad taimeteed.
Allikas: Refereeritud Annely Sootsi tervisekooli toitumisõpetuse loengust