Selleks, et seda mõista, on oluline aru saada vitamiinide ning fütotoitainete olemusest. Need on õrnad molekulid, mis hävivad kergesti näiteks kuumusega – seetõttu on toored taimetoidud palju suurema toitainetesisaldusega kui kuumutatud toidud. Karotenoidid, antioksüdandid, vähivastase toimega diindolüülmetaan, mida sisaldab näiteks brokoli, ning antotsüaniidid on kõik ühendid, mida mikrolained väga kergesti kahjustavad.Mikrolaineahi hävitab toidu rakutasemelMikrolaineahjus küpsetamine on kõige halvem meetod toitu valmistada, sest see kiirendab veemolekulide liikumist mis tahes toidu sees, mida valmistad, põhjustades sel moel kuumuse teket seestpoolt välja suunal.
- Varia
- 19.03.2013, 07:00
Mikrolaineahi hävitab kasulikud toitained, jättes alles tühjad kalorid
Mikrolained laastavad toidu väärtuse, hävitades kõik vitamiinid ja fütotoitained, mis ennetavad haigusi ning hoiavad tervist. On leitud, et mikrolained hävitavad näiteks brokolis 98% vähivastastest toitainetest.