“Meie endi jaoks on looduses söömisest ja söögivalmistamisest saanud üks suurepärane stressiravim ja hea elu retsept. See kirg on nii suureks paisunud, et tahaks teistegagi jagada,” tutvustab suure matkakogemusega Hele-Mai. “Söö metsas, puu otsas, rabarajal, kanuus! Kutsu sõbrad restorani asemel lõkke äärde, sest metsas võib süüa veelgi paremini kui linnakohvikus.”
Metsaköögi raamatus särisevad burgerid, valmivad ühe-poti-pastad puravike ja kukeseentega, tatar saab hulgaliselt värskeid kombinatsioone, praetakse umbrohtu, keerutatakse kokku imemaitsvaid risotosid, keedetakse oblikasuppi, grillitakse banaane ja maasika-vahukommi tortillasid.
Raamat annab ka ideid, milliseid imetabaselt kauneid Eestimaa paiku ja RMK matkaradu kogeda ning praktilisi nõuandeid kõige vajaliku kohta metsaköögis. Õpetab kus ja kuidas lõket teha, kuidas targalt pakkida ning viib meeleolukale ekskursioonile matka- ja kulinaariavarustuse avarustes.
Mahukas ja rohkete ilusate piltidega teos ilmub novembris 2017.
Hooandjaid ootavad lisaks siirale tänule Metsaköögi raamatud, pühendusega seenenoad ja Aafrika naiste poolt koostöös MTÜ-ga Mondo loodud imetoredad korvikesed, mis sobivad kui valatult marjulisele-seenelisele või hoopis muffinite serveerimiseks.
Vaata videot Metsaköögist:
Rohkem infot leiad Hooandja kodulehelt: http://www.hooandja.ee/projekt/metsakook
Jälgi Metsaköögi tegemisi Facebookis ja Instagramis