Makrobiootiline toitumine pole mitte moehaigus, vaid idamaiste printsiipide järgimine

Makrobiootika ei ole empiiriline rahvameditsiin, müstika ega moehaigus, see on idamaa filosoofiliste printsiipide järgimine igapäevaelus ja siin käsitletakse üht osa - toitumisharjumusi, mida on hakanud järgima miljonid inimesed. Sõna "makrobiootika" on tuletatud kreekakeelsetest sõnadest "makros" - suur, "bios" - elu, mis tähendab pikaealisuse, elu pikendamise tehnikat.

Makrobiootilise dieediga, mis on lihtne ja ökonoomne, valmistate end ette aktiivseks, pikaks eluks. Seda võib rakendada igal ajal, igas kohas, igas vanuses.Mille poolest erineb siis makrobiootiline toit tavatoidust?Tüüpiline tavatoit sisaldab rasva kuni 40%. Neist on küllastunud rasvu (liha, muna, juust, või) 24%, taimedest, toiduõlist saadakse 16% küllastumata rasvu.Loomne valk toidus moodustab 8% (liha, piim, muna, kala), taimne valk 4%.

Seotud