Maasikas annab noorusliku välimuse, täidab C-vitamiini vajaduse ja on afrodisiakum

Maasikas on üks levinumaid ja armastatumaid vilju maailmas ja ning väga populaarne ka eestlaste suvisel toidulaual. Vili on tuntud oma heade lõhna- ja maitseomaduste ning meeldiva värvi ja tekstuuri poolest. Maailmas tuntakse umbes 50 liiki maasikaid, samas kui erinevaid sorte on aretatud tuhandeid. Kasvukoha järgi saab need tinglikult liigitada aed- ja metsmaasikateks. Tihti nimetatakse maasikat marjaks, kuid botaaniliselt on tegemist puuviljaga, vahendab Tervisliktoitumine.ee.

Lisaks meeldivale maitsele ja ahvatlevale välimusele on maasikal teisigi häid omadusi: selles on palju tervisele kasulikke toitaineid. Võrreldes õunte, apelsinide ja banaanidega on just maasikates kõige rohkem kasulikke mikroelemente. Kusjuures metsmaasika toitainesisaldus on suurem võrreldes sama koguse aedmaasikaga.

Maasikad aitavad tugevdada immuunsüsteemi, ära hoida põletikke, on kasulikud südamele, ajule, närvisüsteemile ja silmadele. Maasikate söömine mõjub hästi ka nahale ja juustele. Samuti sobivad need hästi kaalulangetajate menüüsse.

Maasikas on suurepärane C-vitamiini allikas

Maasikas on tõeline C-vitamiin aitavad tugevdada immuunsüsteemi. Samuti aitab C-vitamiin ennetada stressi, kevadväsimust ja sinikate teket ning aitab haavadel kiiremini paraneda.

Maasikaid soovitatakse regulaarselt süüa seetõttu, et tänu nende kõrgele C-vitamiini sisaldusele paraneb organismi võime omandada Hapendatud köögiviljasalat pakatab probiootikumidest

Hernes – vähekaloriline valgu- ja kiudainerikas suvine suupiste

Maitsev ja tervislik: arbuus vähendab kehas põletikku ja tõstab seksiisu

Vaarikas – taim, mille lehti peaks leiduma kõikide naiste ravimikapis

Seotud