Lisaks meeldivale maitsele ja ahvatlevale välimusele on maasikal teisigi häid omadusi: selles on palju tervisele kasulikke toitaineid. Võrreldes õunte, apelsinide ja banaanidega on just maasikates kõige rohkem kasulikke mikroelemente. Kusjuures metsmaasika toitainesisaldus on suurem võrreldes sama koguse aedmaasikaga.
Maasikad aitavad tugevdada immuunsüsteemi, ära hoida põletikke, on kasulikud südamele, ajule, närvisüsteemile ja silmadele. Maasikate söömine mõjub hästi ka nahale ja juustele. Samuti sobivad need hästi kaalulangetajate menüüsse.
Maasikas on suurepärane C-vitamiini allikas
Maasikas on tõeline C-vitamiin aitavad tugevdada immuunsüsteemi. Samuti aitab C-vitamiin ennetada stressi, kevadväsimust ja sinikate teket ning aitab haavadel kiiremini paraneda.
Maasikaid soovitatakse regulaarselt süüa seetõttu, et tänu nende kõrgele C-vitamiini sisaldusele paraneb organismi võime omandada Hapendatud köögiviljasalat pakatab probiootikumidest
Hernes – vähekaloriline valgu- ja kiudainerikas suvine suupiste
Maitsev ja tervislik: arbuus vähendab kehas põletikku ja tõstab seksiisu
Vaarikas – taim, mille lehti peaks leiduma kõikide naiste ravimikapis