WHO (Maailma Terviseorganisatsioon) kavatseb töödeldud liha kanda vähkitekitavate ainete nimekirja: nende andmetel on töödeldud liha inimese tervisele sama ohtlik kui sigaretid ja alkohol, asbest, arseen ja plutooniumarseen. Sealjuures on Rahvusvaheline Vähiuuringute Agentuur (International Agency for research on Cancer) teada andnud kaalukatest tõenditest, et soolevähki võib põhjustada ka töötlemata punase liha tarbimine. Lisaks on neil kindlaid tõendeid, et isegi väikestes kogustes töödeldud liha tarbimine suurendab vähiriski.
- Varia
- 26.10.2015, 14:44
Maailma Terviseorganisatsioon: töödeldud liha koht on vähkitekitavate ainete nimekirjas koos sigarettide, alkoholi, asbesti, arseeni ja plutooniumiga
Maailma Terviseorganisatsioon ( The World Health Organization) avaldas täna aruande terviseriskidest, mis kaasnevad töödeldud liha söömisega, väites, et töödeldud liha on inimese tervisele sama ohtlik kui sigaretid, alkohol, asbest, arseen ja plutoonium.