Lisaained toidus, mis mõjuvad headele kõhubakteritele halvasti

Töödeldud toitude tarbimise kasvuga on kaasnenud neurodegeneratiivsete haiguste esinemissageduse tõus. Enamasti kõneldakse sellest, et nendes "toitudes“ on vähe kasulikke toitaineid ja et need sisaldavad suurel hulgal suhkrut. Need on olulised, ent mitte ainsad tegurid. Et muuta tooted ahvatlevamaks ja et pikendada säilivusaega, muuta tootmine mugavamaks ja vähendada kulusid, lisatakse neile kunstlikke värv- ja lisaaineid, mis võivad mõjutada meie soolestiku baktereid.

Näiteks päris maasikad sisaldavad kiudaineid ning palju erinevaid vitamiine, mineraale ja fütotoitaineid, mis on kasulikud nii meie rakkudele kui ka meie tähtsatele soolebakteritele; seevastu kunstlik maasikamaitse, mis koosneb 51 kemikaalist, neid ei sisalda.

Ma ei leidnud ühtegi uuringut selle kohta, kas päris maitset asendav keemiline supp ka meie sõbralikke mikroorganisme kahjustab. Õnneks annavad paljud firmad avalikkuse survele järgi ning võtavad kunstlike maitseainete asemel kasutusele looduslikud.

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud