Lisa oma menüüsse! Toidud, mis vähendavad kehas põletikku

Põletik on keha normaalne reaktsioon vigastuste vastu, aga kuigi tegemist on loomuliku kaitsesüsteemiga, võivad põletikud krooniliseks muutuda ning keha vastu hakata töötama. Alabama ülikooli teadlane Lauren Whitt kinnitab, et põletike vastu on võimalik võidelda toiduvaliku abil, vahendab Telegram.ee.

Whitt julgustab inimesi täisväärtuslikku ja kiudaineterikast toitu sööma. Toidud, mida põletike korral proovida võiks:

Tsitruselised – vitamiinid C ja E on olulised anitioksüdandid.

Tumerohelised lehed – kõrge vitamiin K sisaldus.

Tomatid – vilja punane pigment lükopeen on võimekas antioksüdant.

Vabast loodusest püütud lõhe – kõrge omega-3 rasvhapete kontsentratsioon.

Põletikuvastaste toitude söömist ei tohiks võtta kohustusena, vaid nad tuleks liita oma igapäevasesse toidusedelisse. Töötlemata ja praadimata värske toidu söömine võib ka üldiselt vähendada vajadust arstirohtude järele.

Ained, mida põletikega vältima peaks:

Transrasvad, suhkur, gluteen (sh kõik nisutooted), omega-6 rasvad (nt päevalilleseemned, mais, soja, õlid, kreeka pähklid), piim, naatriumvesinikglutamaat.

Allikas: Seitse sammu kroonilise põletiku vastu

Ananassi ja kurkumi supertoonik langetab põletikke ja kaitseb vähi vastu

11 kõige olulisemat toiduainet, mida iga naine peaks sööma

Seotud