Kuidas on seotud gluteenitalumatus ja GMOd?

Miks gluteenitalumatus järsku nii levinud on? Ja miks ilmneb see mõnedel alles hilisemas eas? Tuleb välja, et geneetiliselt muundatud organismidel ja eriti just nende mürgisusel on siin väga tähelepanuväärne roll, vahendab Banaanisaar.ee.

Jeffrey Smith, üks maailma tunnustatumaid geneetiliselt muundatud organismide eksperte, mitmete raamatute ja filmide autor, nõutud kõneleja, kirjutab Vastutustundliku Tehnoloogia Instituudi lehel seosest, mis on geneetiliselt muundatud organismide gluteenitalumatuse vahel.Hinnanguliselt on ainuüksi Ameerika Ühendriikides 18 miljonit gluteenitalumatut inimest. Reaktsioon sellele teraviljavalgule, mida leidub nii nisus, rukis, odras kui ka mõnes hübriidses kaeras on saamas aina populaarsemaks. Gluteenitalumatus võib avalduda kerge ebamugavustundena, näiteks gaaside ja puhitusena, aga see võib areneda ka tsöliaakiaks, mis hävitab soole sisemust ning suurendab surmariski neljakordselt.Jeffrey rõhutab, et ainuüksi geneetikaga ei saa seletada, miks viimasel ajal on gluteenitalumatuid inimesi aina rohkem.

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud