Kristjan Port: Ketšup ja töökohal söömine ennustavad prantsuspärasele söömise ideaalidele lõpu algust

Toidu ja söömise kaitseks ning sellega seotud väärtussüsteemi eest hoolitsemiseks on sätestatud mitmesuguseid seaduseid. Toidu koostise kaitsmine ja valmistamise ning hoidmise reguleerimine on pikemalt mõtlematagi arusaadavad. Aru saab isegi söömist kaitsvatest seadustest, eriti kui seadusega kaitstakse näiteks lõunapause. Mõned reeglid on kohtlasemad. Näiteks USA-s Georgia osariigis ei luba seadus pühapäeviti jäätist tasku panna. Indiana osariigi Gary linnas ei tohi kasutada ühistransporti ega külastada teatrit enne seda, kui küüslaugu söömisest on möödunud neli tundi. Massachusettsis ei tohi peiedel süüa üle kolme võileiva ja Marylandi seadused keelavad söömise ujumise ajal jne. Analoogseid näiteid leiab paljudest riikidest, kirjutab R2 tehnikakommentaaris Krisjan Port.

Arvestades toiduga seotud sõnavara mahtu, on ütlematagi selge, kui oluliseks söömist peetakse. Teisalt toidu tarbimise asukohtade tähistamiseks on sõnavara napp. Selles on midagi religioosset.

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud