Foie gras on Prantsusmaal väga populaarne, seda armastatakse ja ostetakse. Pole seda väga palju meie poodides silmanud, kuid siin-seal seda siiski leidub, alati näiteks Stockmannis. Samuti pakuvad seda mitmed kõrgklassi restoranid.
Kate Winslet ütleb: “Foie gras saamiseks sunnitakse hanesid ja parte päevas mitu korda sööma, neile surutakse pikk toru kurku ja lastakse sealt kõhtu suurtes kogustes rasva ja teravilja, mille tulemusel paistetab nende maks mitu korda suuremaks kui normaalne maks ja jääb haigeks. See ongi foie gras. Linde hoitakse kitsastes puurides, nad ei saa liikuda, tiibu liigutada, ennast puhastada. Nad on sunnitud terve elu seisma raudpuuril, mistõttu jäävad neil jalad haigeks.”
“Foie gras” tähendab prantsuse keeles “rasvane maks”. Foie Gras tootmine on keelatud 15 riigis:Šveitsis, Luxemburgis, Taanis, Itaalias, Iisrealis, Norra, Saksamaa, Austria, Holland, Inglismaa, Soome, Rootsi, Poola, Lõuna-Aafrika, Tšehhi.