Hapendatud toite tasub süüa aasta ringi

Hapendatud toidud on olnud inimeste toidulaual juba tuhandeid aastaid. Enne külmkapi leiutamist olid soolamine ja hapendamine peamised viisid toidu säilitamiseks. Kuid lisaks toidu säilitamisele aitab hapendamine suurendada ka selle tervislikkust, kuna hapendatud toidud on suurepärane vahend soolestiku mikrofloora parandamiseks ja rikastamiseks, vahendab Telegram.ee.

Mitmel pool maailmas on aga hapendatud toitude osakaal igapäevases menüüs märkimisväärselt langenud ning suurtootmises kasutatavate meetodite tulemuseks on poes müüdavad hapendatud toidud toidulauale jõudes n-ö surnud toit, ilma vajalike bakteriteta.

Õnneks on sellele olukorrale lihtne lahendus: valmistades ja tarbides rohkem kodus valmistatud hapukapsast, hapukurki, jogurtit ja teisi maitsvaid hapendatud toite, rikastad oma toidulauda ja aitad toetada tervist. Hapukapsas ja -kurk ei pea kuuluma vaid jõululauale, neid võib süüa igal aastaajal.

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud