Hapendatud toite tasub süüa aasta ringi
- Füüsiline tervis
- 19.10.2017, 08:25
Mitmel pool maailmas on aga hapendatud toitude osakaal igapäevases menüüs märkimisväärselt langenud ning suurtootmises kasutatavate meetodite tulemuseks on poes müüdavad hapendatud toidud toidulauale jõudes n-ö surnud toit, ilma vajalike bakteriteta.
Õnneks on sellele olukorrale lihtne lahendus: valmistades ja tarbides rohkem kodus valmistatud hapukapsast, hapukurki, jogurtit ja teisi maitsvaid hapendatud toite, rikastad oma toidulauda ja aitad toetada tervist. Hapukapsas ja -kurk ei pea kuuluma vaid jõululauale, neid võib süüa igal aastaajal.
Siin on seitse põhjust, miks süüa sagedamini hapendatud toitusid ning kuidas neid lihtsa vaevaga rohkem oma igapäevasesse menüüsse lisada:
1. Hapendatud toidud aitavad haigusi ära hoida
Hinnanguliselt oleneb 70–80% ulatuses immuunsüsteemi toimimine soolestiku mikrofloorast. Kui oma bakterikooslust valesti toidad, siis on see sageli kaitsetu halbade bakterite vastu, mis saavutavad soolestikus ülekaalu ning see avab tee põletikuliste soolestikuprobleemide tekkeks. Põletikulised protsessid soolestikus nõrgendavad keha üldist vastupanuvõimet ning muudavad sind vastuvõtlikumaks ka külmetushaigustele ja gripile.
Ilma kontota saate ühes kuus lugeda kuni 5 tasuta artiklit. Selle artikli edasi lugemiseks logige sisse või liituge Alkeemiaga luues endale tasuta konto.
Oled juba liitunud meie klubiga?
Logi sisse, et lugeda seda artiklit.
Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale TASUTA konto!
Tasuta kontoga saad:
- Piiramatu ligipääsu tuhandetele artiklitele
- Info ürituste kohta sündmuste kalendris
- Võimekuse märkida artikleid loetuks jpm.
Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

