Toitumisteemalistes artiklites on tihti juttu antioksüdantidest. Mis need sellised on? Terminit "antioksüdandid" kasutatakse toiduga seoses tegelikult kahes tähenduses. Esimene neist viitab looduslikele antioksüdantidele, mida leidub toidus ja kehakudedes ning millele omistatakse tervist kaitsvat rolli. Teine liik antioksüdante tähendab aga tööstuslikke antioksüdante, mida kasutatakse näiteks toidu- ja kosmeetikatööstuses säilitusainetena. Mõlemat liiki antioksüdante ühendab aga nende omadus kaitsta teisi ühendeid oksüdatiivsete stressorite ehk vabade radikaalide mõju eest, vahendab Tervisliktoitumine.ee.
Looduslikul kujul esineb antioksüdante nii meie kehas kui meie poolt söödavas toidus. Antioksüdante on kokku väga palju erinevaid alaliike. Seejuures juhtub ka nii, et “antioksüdandi” mõiste taga peidab ennast juba tuttav vitamiin või muu organismis leiduv ühend, millest oleme harjunud kuulma aga hoopis tema teiste ülesannetega seoses.